Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στην Ισπανία - 17/09/2013


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογό του, κ. José Manuel García-Margallo.


Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στα τεκταινόμενα σε Συρία και Αίγυπτο.

Οι κ.κ. Κασουλίδης και Margallo, συμφώνησαν στην ανάγκη σχηματισμού μιας άτυπης ομάδας διαβουλεύσεων των μεσογειακών κ-μ ΕΕ, η πρώτη συνάντηση της οποίας θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου. Οι εργασίες της εν λόγω ομάδας θα περιλαμβάνουν συζήτηση θεμάτων μεσογειακού ενδιαφέροντος που απασχολούν την ΕΕ, όπως, η οικονομία, η Ένωση για τη Μεσόγειο, η Νότια Γειτονία, θέματα παράνομης μετανάστευσης, τουρισμού, γεωργίας κ.α.

Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε επίσης και με τον Ισπανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Íñigo Méndez de Vigo, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις επί ευρωπαϊκών και περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο γεύματος εργασίας που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Real Instituto Elcano» με θέμα «Η Κύπρος και οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο», ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί το απόγευμα για τη Λισσαβόνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:21 PM