Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού στην Ιορδανία - 21/12/2009


Κατά την σημερινή, τελευταία μέρα της επίσκεψης του στην Ιορδανία, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας κ. Samir Rifai. Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη που είχε ο Ιορδανός Πρωθυπουργός με Υπουργό Εξωτερικών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Υπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου στην ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ – Ιορδανίας. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιορδανό Πρωθυπουργό για την πορεία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.


Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός τέλεσε τα εγκαίνια της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Αμμάν στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Ιορδανικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και άλλων Ιορδανών αξιωματούχων και ξένων Πρέσβεων.

Ο κ. Κυπριανού, μετά το πέρας των χθεσινών συναντήσεων του με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιορδανίας, συμμετείχε σε γεύμα εργασίας στο οποίο παρακάθησαν, επίσης, πέραν των πιο πάνω Υπουργών, η Υπουργός Τουρισμού και ο Υπουργός ΜΜΕ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ιορδανίας.

Ο κ. Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:23:39 PM