Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (Μπαχρέιν) και Επίσκεψη Εργασίας στο Λίβανο - 28/06/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου, για το Μπαχρέιν, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).


Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ και ΣΣΚ, θέματα διεθνούς ασφάλειας όπως η τρομοκρατία και η πειρατεία καθώς και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στη Συρία, στο Μάλι, στο Ιράν και στην Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ και του Κουβέιτ, τον εκτελών χρέη Υπουργού Εξωτερικών του Ομάν, καθώς και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κατά τις εν λόγω συναντήσεις, οι Υπουργοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, ζητήματα ενέργειας και περιφερειακά θέματα.

Με το πέρας της Συνόδου ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στη Βηρυτό, όπου θα συναντηθεί με τον εκτελών χρέη Πρωθυπουργού του Λιβάνου κ. Najib Mikati και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Δρ. Adnan Mansour. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό του Λιβάνου καθώς και θέματα ενέργειας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:43 PM