Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Κόστα Ρίκα
- 07/09/2010Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε στις 31 Αυγούστου 2010, τα διαπιστευτήρια του στην Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα κα. Laura Chinchilla Miranda, ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Κόστα Ρίκα με έδρα την πόλη του Μεξικού.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο κ. Φιλίππου προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και ιδιαίτερα για το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Πρέσβης συζήτησε επίσης με την Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα θέματα διμερών σχέσεων και διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην Πρόεδρο, στην κυβέρνηση και το λαό της Κόστα Ρίκας και δεσμεύθηκε να εργαστεί για ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των εξαιρετικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Στην αντιφώνηση της η Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, διαβεβαίωσε τον κ. Φιλίππου ότι η Κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού. Η Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της Κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα στην νέα πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κατάθεση του πακέτου προτάσεων στην διαπραγματευτική διαδικασία, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:27:48 PM