Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του στην Αθήνα


Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Νίκο Κοτζιά είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης.


Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τις πρόσφατες επαφές στην Νέα Υόρκη.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι οι διεργασίες και οι συνομιλίες που διεξάγονται για τη διευθέτηση του Κυπριακού προϋποθέτουν «τακτική συνεννόηση και αλληλοενημέρωση με τον φίλο μου Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νικόλαο Κοτζιά. Αυτός είναι και ο λόγος της παρουσίας μου σήμερα εδώ».

Από πλευράς του, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας προς τον κυπριακό λαό, ενώ επανέλαβε τη θέση της ελληνικής πλευράς ότι «πρέπει να τερματιστεί το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων, καθώς και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από το νησί. Όπως πάντα, αλληλοενημερωνόμαστε και ανταλλάσουμε σκέψεις με τον πολύ καλό μου φίλο Υπουργό Εξωτερικών της αγαπημένης μου Μεγαλονήσου, κ. Γιαννάκη Κασουλίδη».Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/10/2016 08:28:33 AM