Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο
- 05/09/2008To Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνήλθε χθες σε επίσημη συνεδρία και υιοθέτησε Προεδρική Δήλωση για το Κυπριακό με την οποία εκφράζεται υποστήριξη στη διαδικασία των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.


Η Προεδρική Δήλωση, την οποία διάβασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας κ. Michel Kafando της Μπουρκίνα Φάσο, αναφέρει:

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας χαιρετίζει θερμά την έναρξη των πλήρων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, που στοχεύουν στην επανένωση της Κύπρου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγχαίρει τους δύο ηγέτες για την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την πρώτη τους συνάντηση στις 21 Μαρτίου και υποστηρίζει την κοινή τους προσέγγιση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με εποικοδομητικό και θετικό τρόπο, ώστε να επιτευχθεί μια συνολική και διαρκής λύση που θα εγκριθεί σε χωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας προσβλέπει σε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του να υποστηρίξει τη διαδικασία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας χαιρετίζει το διορισμό του κ. Alexander Downer ως Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα και προσβλέπει στην ενημέρωση του για την πρόοδο της διαδικασίας καλών υπηρεσιών".Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:49:59 PM