Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση της κοινής 18μηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στη Δανία
- 16/06/2010Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Πολωνίας, Δανίας και Κύπρου, που θα ασκήσουν την κοινή 18μηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τρίο Προεδρίας) από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2012.


Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, οι Υπουργοί ασχολήθηκαν κατά κύριο λόγο με την προετοιμασία του κοινού προγράμματος της Προεδρίας και συμφώνησαν σε χρονοδιάγραμμα διαμόρφωσής του. Συζήτησαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή προνοιών της Συνθήκης της Λισαβόνας για αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας.

Η επόμενη συνάντηση των τριών χωρών που θα ασκήσουν την κοινή 18μηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2011 στην Πολωνία, ύστερα από πρόσκληση του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Δανία, ο κ. Κυπριανού είχε, επίσης, συνάντηση με τη Δανή ομόλoγό του κα Lene Espersen. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από κοινού η εξαίρετη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Δανίας και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση και η ανάπτυξή της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλα θέματα, πέραν της Προεδρίας του Συμβουλίου, καθώς και η περαιτέρω προώθηση της αναπτυξιακής συνεργασίας των δύο χωρών. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε την κα Espersen για την παρούσα φάση του Κυπριακού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:51 PM