Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη - 29/09/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συνεχίζοντας τις διμερείς επαφές με ομολόγους του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τoυ OHE, συναντήθηκε, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, του Μαρόκο και της Αργεντινής.


Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, κ. Mohammad Javad Zarif, ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου, δρα Saad Eddin El Othmani, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι σχέσεις Μαρόκο-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε για τη διαχρονική υποστήριξη του Μαρόκου στο Κυπριακό, κυρίως υπό την υφιστάμενη του ιδιότητα ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την Ένωση για τη Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, κ. Hector Timerman, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Αργεντινό ομόλογο του για τη συμμετοχή της χώρας του στην ειρηνευτική επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:43 PM