Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μεταξύ 19-20 Νοεμβρίου 2008. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και άλλους πολιτειακούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναχωρήσει από την Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008.


Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ και με τον Πρωθυπουργό κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών θα εστιασθούν στην περαιτέρω εμβάθυνση των άριστων διμερών σχέσεων και στην ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Θα συζητηθούν, επίσης, το Κυπριακό και άλλα θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ θα υπογραφούν μια σειρά από Συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας που θα εδραιώνουν περαιτέρω τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Μπορίς Γκριζλόφ και τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Μιρόνοφ, ενώ ο Δήμαρχος Μόσχας κ. Γιούρι Λουζκόφ θα παραθέσει δείπνο στην Κυπριακή αντιπροσωπεία προς τιμήν του Προέδρου Χριστόφια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας κ. Γκεόργκι Μουράτοφ.


Το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσων της Μόσχας θα αναγορεύσει τον Πρόεδρο Χριστόφια σε Επίτιμο Διδάκτορα στο πλαίσιο επίσημης τελετής κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη προς το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ και άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:27:50 AM