Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο - 15/05/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο, ύστερα από πρόσκληση του ομόλογού της Υπουργού Εξωτερικών κ. Jean Asselborn.


Κατά την επίσκεψή της η Υπουργός Εξωτερικών είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των πολύ καλών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξής τους.

Η δρ Κοζάκου-Μαρκουλλή ενημέρωσε τον Λουξεμβουργιανό ομόλογό της για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου για διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες. Συζητήθηκε, επίσης, η επικείμενη ανάληψη εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης και γενικότερα της Νότιας Γειτονίας, στις οποίες η Κυπριακή Προεδρία θα εστιάσει την προσοχή της.

Μετά το πέρας των συνομιλιών οι δύο Υπουργοί έκαναν δηλώσεις, ενώ ο κ. Asselborn παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τιμήν της Υπουργού Εξωτερικών.

Η Υπουργός Εξωτερικών έγινε επίσης δεκτή από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Jean Claude Juncker με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Η κα Υπουργός είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον κ. Λάζαρο Λαζάρου, Μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ, και τον κ. Σάββα Παπασάββα , Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ και έδωσε συνεντεύξεις σε λουξεμβουργιανά ΜΜΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:26 PM