Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συνέχισε χθες τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.


Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του κ. Μπόρις Τζόνσον. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και η κατάσταση στην ΕΕ, όπως διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε στη συνέχεια συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Τζεμπράν Μπασίλ, με τον οποίο ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις.

Είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Θόρμπιορν Γιάγκλαντ, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες και δράσεις της επερχόμενης Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε εξάλλου με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κα Πατρίσια Σκότλαντ, με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται της ημερήσιας διάταξης της Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν κ. Φαλάχ Μουσταφά Μπακίρ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται των περιφερειακών εξελίξεων.

Εξάλλου, προχθές ο κ. Κασουλίδης είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας κ. Μάρεϊ Μακάλεϊ, με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο κ. Φατχάλα Σιτζιλμάσι, καθώς και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Μαυροβουνίου για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ κ. Αλεξάνταρ Πέκοβιτς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 22/09/2016 11:10:37 AM