Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην 70η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - 22/09/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο της εκεί του παρουσίας, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, επίσης, σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κατά την οποία θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Όσον αφορά στις πολυμερείς επαφές, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλοφωνίας, καθώς και στο «Διατλαντικό Δείπνο», ενώ θα κάνει παρέμβαση στην Υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την επίλυση συγκρούσεων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα έχει επαφές με εβραϊκές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στη Κύπρο την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:36 PM