Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με την επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο Όσλο της Νορβηγίας. 26 Νοεμβρίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τη Νορβηγίδα ομόλογό του, κα Soreide Eriksen, με την οποία θα ανασκοπήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Νορβηγίας, συζητώντας συγκεκριμένους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε θέματα, ανάμεσα σε άλλα, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, ισότητας φύλου, ασφάλειας, άμυνας και οικονομικής διπλωματίας. Οι δυο Υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και για το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών δράσεων σε διεθνή φόρα. Από πλευράς του, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνέχεια και της συνάντησης στο Βερολίνο, όπως επίσης για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την παρουσία του στη νορβηγική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Νορβηγίας, κ. Rikard Gaarder Knutsen, με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της χώρας καθώς και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Αποδεχόμενος πρόσκληση του Ινστιτούτου Μελετών PRIO, ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο με θέμα “Effective Multilateralism for Regional Stability: Cyprus’ Vision for the Eastern Mediterranean Region”, η οποία αποτελεί την εναρκτήρια δράση του νεοσύστατου τμήματος του PRIO για θέματα Μέσης Ανατολής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 26/11/2019 12:29:18 PM