Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμφωνία για την Αεροναυτική και Ναυτική Έρευνα και Διάσωση μεταξύ Κύπρου-Λιβάνου - 16/01/2008


Πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τη συμφωνία που υπέγραψε σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία του Λιβάνου για την Αεροναυτική και Ναυτική Έρευνα και Διάσωση, προσθέτοντας ότι η Κύπρος προσβλέπει στην άμεση εφαρμογή της συμφωνίας αυτής.


Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας – την οποία εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης υπέγραψε η Υπουργός Εξωτερικών και εκ μέρους του Λιβάνου ο Υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων κ. Μοχάμαντ Σαφάντι - η κα Μαρκουλλή είπε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι η πρώτη που υπογράφει η Κύπρος με γείτονα χώρα για ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Η εφαρμογή της συμφωνίας, πρόσθεσε, θα φέρει και αποτελέσματα, αλλά και τις δύο χώρες και τους λαούς τους ακόμη πιο κοντά και από μια τέτοια συνεργασία θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε, επίσης, τους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σημείωσε ότι Κύπρος και Λίβανος έχουν υπογράψει αριθμό συμφωνιών και ανέφερε ενδεικτικά τη συμφωνία για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, οι οποίες, είπε, αντικατοπτρίζουν το πολύ ψηλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από πλευράς του ο κ. Σαφάντι είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου έχει ξεπεράσει τη σύναψη διμερών συμφωνιών, προσθέτοντας ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών αφορούν σε πολλούς τομείς.

Ο λαός και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μας έχουν στηρίξει, είπε ο κ. Σαφάντι, σημειώνοντας ότι ενόσω έχουμε τέτοιους φίλους θα είμαστε ασφαλείς. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα λυθεί ειρηνικά με την επανένωση της Κύπρου.

Της τελετής υπογραφής της συμφωνίας προηγήθηκε συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών, της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κα Μαρίας Μαλαχτού- Παμπαλλή, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Δρος Πέτρου Καρεκλά μαζί με την αντιπροσωπεία του Λιβάνου, με επικεφαλής τον κ. Σαφάντι.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:27 PM