Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών στην Ιορδανία και στην Παλαιστινιακή Αρχή - 04/01/2008


Η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ιορδανία και στην Παλαιστινιακή Αρχή στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2008.


Στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ιορδανία η κα Μαρκουλλή θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών κ. Salahhedin Al-Bashir. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο Υπουργοί περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις Ιορδανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μεσανατολικό και το Κυπριακό.

Κατά την παραμονή της στο Αμμάν η κα Μαρκουλλή θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Riad Al-Malki με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συμβολή της ΕΕ στο διάλογο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παλαιστινιακής Αρχής. Θα συζητήσουν επίσης το πρόγραμμα αναπτυξιακής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οποίο είναι ενταγμένη η Παλαιστινιακή Αρχή.

Από το Αμμάν η κα Μαρκουλλή θα μεταβεί στην Ραμάλλα όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Salam Fayyad και τον Πρόεδρο Mahmoud Abbas.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο στις 9 Ιανουαρίου 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:12 PM