Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στο Ομάν - 24/11/2010


Ο κ. Μιχάλης Ζαχαρίογλου επέδωσε στις 10 Νοεμβρίου 2010, τα διαπιστευτήρια του στην Α.Μ τον Σουλτάνο του Ομάν Qaboos Bin Said ως ο πρώτος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Σουλτανάτο του Ομάν με έδρα το Μουσκάτ, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Hosn Al-Shomookh στην πόλη της Nizwat.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια προς τον Σουλτάνο, ο κ. Ζαχαρίογλου διαβίβασε τους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, για προσωπική ευτυχία και πρόοδο, καθώς επίσης για πρόοδο και ευημερία στον λαό του Ομάν. Ο Σουλτάνος ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυπριακό λαό.

Ο Πρέσβης της Κύπρου έγινε επίσης δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ομάν A.E Yusuf Bin Alawi Bin Abdullah, στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Μουσκάτ. Ο κ. Ζαχαρίογλου διαβίβασε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για τη πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για περαιτέρω ώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, επισημαίνοντας την αμετάθετη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, η οποία να βασίζεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Alawi Bin Abdullah, αναφέρθηκε στις εγκάρδιες και πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και επεσήμανε ότι με το άνοιγμα Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μουσκάτ διανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία τόσο στο διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Επίσης εξέφρασε την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησης του στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση σύντομα λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσει νέο πακέτο προτάσεων επιδεικνύει την εποικοδομητική στάση της Κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:29:40 PM