Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ετήσια Σύσκεψη Υπουργού Εξωτερικών με Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών 1 – 2 Αυγούστου 2013 - 29/07/2013


Την Πέμπτη και Παρασκευή 1 και 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο η ετήσια Σύσκεψη των Αρχηγών των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών.


Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα τύχουν ενημέρωσης από τον Υπουργό Εξωτερικών όπως επίσης και από τον Γενικό Διευθυντή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Κύριος άξονας των ενημερώσεων και της ανταλλαγής απόψεων που θα ακολουθήσει, θα είναι η περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας στην εξάσκηση της εξωτερική πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών θα ενημερωθούν για την κατεύθυνση της αναπροσαρμοσμένης εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου με θέματα την ενέργεια, την πολιτική μας ταυτότητα σαν ΚΜ της ΕΕ στον χώρο της Μέσης Ανατολής, για τον ρόλο της Κύπρου ως ΚΜ της ΕΕ στην προώθηση περιφερειακών πρωτοβουλιών, τα οποία τάσσονται συνολικά στην Υπηρεσία του Εθνικού μας θέματος.

Επιπλέον, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα τύχουν ενημέρωσης από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και την Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:26 PM