Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στις Μαλδίβες - 14/06/2010


Η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία, κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη, επέδωσε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο των Μαλδίβων κ. Mohamed Nasheed, ως νέα Ύπατος Αρμοστής, με έδρα το Νέο Δελχί.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια της, η Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρόεδρο των Μαλδίβων τους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, για προσωπική ευτυχία και πρόοδο, καθώς επίσης για πρόοδο και ευημερία στον λαό των Μαλδίβων. Η κα Κρούστη αφού αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει η Κυπριακή Κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Nasheed για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Υπογράμμισε τη σταθερή βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία να εδράζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο.

Ο Πρόεδρος των Μαλδίβων ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυπριακό λαό. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Nasheed αναφερόμενος στη θέση της χώρας του για το κυπριακό, υπογράμμισε ότι αυτή συνίσταται στο σεβασμό της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιτότητας της Κύπρου, ενώ τόνισε παράλληλα την υποστήριξη των Μαλδίβων για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ για την επανένωση της νήσου και του λαού της. O Πρόεδρος Nasheed βεβαίωσε δε, ότι η χώρα του θα συνεχίζει να υποστηρίζει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα διεθνή βήματα που συζητείται το κυπριακό, περιλαμβανομένου και του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:55 PM