Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου-Ελλάδας σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών - 22/01/2016


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου-Ελλάδας σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών.


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την τρέχουσα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και αντηλλάγησαν απόψεις και εκτιμήσεις για τους τρόπους συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Κατά τη διάρκεια των διευρυμένων συνομιλιών συζητήθηκαν οι υφιστάμενες τριμερείς συνεργασίες Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και η δρομολογούμενη τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας. Συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ειδικότερα ο Λίβανος, η Συρία, το προσφυγικό/μεταναστευτικό όπως επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και θέματα ενέργειας.

Ο κ. Ζήνων θα ολοκληρώσει τις επαφές του στην Αθήνα με συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβυ, Γ. Γεννηματά.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:22 PM