Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων Πρέσβη, κύριος Αντρέα Ζήνωνος στη Ρωσική Ομοσπονδία, 3 Ιουλίου 2019Στις 3 Ιουλίου, ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, κύριος Αντρέας Ζήνωνος, επέδωσε, σε επίσημη τελετή στο Κρεμλίνο, τα διαπιστευτήρια του στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την ομιλία του ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του τάσσεται σταθερά υπέρ μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε ο Πρέσβης κύριος Ζήνωνος με τον Ρώσο πρόεδρο, μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, τού μετέφερε τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Αναστασιάδη και της κυπριακής κυβέρνησης για την προσωπική του ευημερία και την ευημερία του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας βιώσιμης, λειτουργικής και κοινά αποδεκτής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Ζήνωνος απηύθυνε επίσης προς τον Ρώσο πρόεδρο πρόσκληση, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να επισκεφθεί την Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 08/07/2019 03:53:01 PM