Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Σύσκεψη του Επικεφαλής του Επιτελείου Προεδρίας με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών - 28/08/2009


Σε συνέχεια των επαφών του Επικεφαλής του Επιτελείου Προεδρίας κ. Ανδρέα Μολέσκη με αξιωματούχους των διαφόρων Υπουργείων/Υπηρεσιών για την προετοιμασία της Κύπρου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πρέσβη κ. Λεωνίδα Μαρκίδη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τον Επικεφαλής για τη μέχρι σήμερα εργασία που επιτελέστηκε από το Υπουργείο για τα θέματα Προεδρίας.

Ακολούθως, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στην προετοιμασία των ουσιαστικών πτυχών της Προεδρίας και, συγκεκριμένα, για θέματα Προγράμματος και Εθνικών Προτεραιοτήτων, όπως επίσης και θέματα προσωπικού και στελέχωσης των προπαρασκευαστικών Σωμάτων του Συμβουλίου που θα προεδρεύονται στη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι τα θέματα που αναφέρονται πιο πάνω είναι πολύ σημαντικά και συμφωνήθηκε όπως η συζήτηση τους συνεχιστεί σύντομα σε νέα συνάντηση, στην οποία θα γίνει περαιτέρω εξέταση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για ολοκλήρωση του καθορισμού των προτεραιοτήτων της Προεδρίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:39 PM