Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στον Άγιο Μαρίνο - 24/03/2015


Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας κ. Τάσος Τζιωνής επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στους δυο συγκυβερνήτες της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου κ.κ. Gian Franco Terenzi και Guerrino Zanotti ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Άγιο Μαρίνο, με έδρα τη Ρώμη.


Κατά την ομιλία του στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο Υπουργός Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου κ. Pasquale Valentini δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη μου ικανοποίηση σας εκφράζω τα αισθήματα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της διχοτόμησης, την πιο οδυνηρή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού λαού. Σε διεθνές επίπεδο, και κυρίως στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Άγιος Μαρίνος πάντα επενέβη υπέρ του δικαίου της Κύπρου».

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο Πρέσβης κ. Τζιωνής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή και απλόχερη συμπαράσταση που προσφέρει ο Άγιος Μαρίνος σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς προς τον λαό της Κύπρου, ο οποίος «για περισσότερο από 40 χρόνια υφίσταται τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής», όπως επεσήμανε.

Σε ιδιαίτερη μακρά συνάντηση που είχε, εξάλλου, ο Κύπριος Πρέσβης με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου και τους επιτελείς του, χθες το απόγευμα, οι δυο πλευρές προέβησαν σε ουσιαστική επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν για ανάληψη περεταίρω πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:41 PM