Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων στον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - International Renewable Εnergy Agency (IRENA).
΄Αμπου Ντάμπι, 15 Δεκεμβρίου 2019
    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, επέδωσε στις 15 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, κ. Francesco La Camera.

    Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Μιχαηλίδης μετέφερε στον κ. La Camera τη βούληση της Κύπρου για ενεργό συμμετοχή στον Οργανισμό και στις δράσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον ενημέρωσε επίσης για την πρωτοβουλία της Κύπρου να φιλοξενήσει την 7η Διεθνή Διάσκεψη για τις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Απόδοση καθώς και για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε περαιτέρω στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ΑΟΖ.

    Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα μπορούσε να μετατραπεί σε περιφερειακό κέντρο «hub» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πως θα πρέπει να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ήδη εξαίρετη συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και του Οργανισμού θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.


Τελευταία Ενημέρωση στις: 19/12/2019 11:52:01 AM