Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βατικανό και την Ρώμη - 17/03/2016


Επίσκεψη εργασίας σε Βατικανό και Ρώμη πραγματοποιεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2016, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ζήνων είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας Αρχιεπίσκοπο Paul Gallagher, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η μεταναστευτική κρίση και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Ζήνων για τη θέση της Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία.

Αργότερα, ο Γενικός Διευθυντής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυ κ. Michele Valensise, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας, η μεταναστευτική κρίση και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Ζήνων είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Valensise για τις εξελίξεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Στο περιθώριο της παραμονής του στην Ρώμη, ο κ. Ζήνων είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των ιταλικών ΜΜΕ, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς και για τις θέσεις της Κύπρου όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:16 PM