Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στο Πεκίνο
- 26/03/2012Σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην «Μεγάλη Αίθουσα του Λαού» στο Πεκίνο, η κα Ιωάννα Μαλλιώτη επέδωσε τα Διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hu Jintao, ως η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα.


Σε συνάντηση η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διαβίβασε τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ευχήθηκε δε, όπως οι δύο χώρες συνεχίσουν την ήδη άριστη συνεργασία τους σε όλους τομείς.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Hu, εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου σε θέματα μείζονος σημασίας για την Κίνα και ιδιαίτερα για την υποστήριξη της πολιτικής της Μίας Κίνας.

Στην αντιφώνησή της, η κα. Μαλλιώτη, αφού διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την υποστήριξη που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ενημέρωσε για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, συμβατής με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ότι αφορά την πολιτική της Μίας Κίνας, η Πρέσβης της Κύπρου διαβεβαίωσε τον Κινέζο Πρόεδρο ότι η εν θέματι πολιτική αποτελεί θέση αρχής για την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε θέματα τα οποία θεωρούνται μεγάλης σημασίας για τη χώρα.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Hu επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στην ανάληψη της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Hu εξέφρασε την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:27 PM