Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Τουρκμενιστάν - 17/12/2014


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στο Κοινοβούλιο του Τουρκμενιστάν, στην πρωτεύουσα Ασγκαμπάτ, ο Πρέσβης της Κύπρου με έδρα την Μόσχα, Γεώργιος Κασουλίδης, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Τουρκμενιστάν κα Akja Nurberdiyeva.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν κ. Gurbanguly Berdimuhamedow, και την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων της Κύπρου με το Τουρκμενιστάν τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Επίσης, μετέφερε προς την κα Nurberdiyeva την επιθυμία της κυπριακής Βουλής για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου-Τουρκμενιστάν.

Μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου της χώρας, η κ. Nurberdiyeva καλωσόρισε τον Πρέσβη τονίζοντας ότι το Τουρκμενιστάν έχει υιοθετήσει την μόνιμη ουδετερότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής του πολιτικής και ότι είναι βέβαια ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, έχουν την δυνατότητα για περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη. Ζήτησε δε από τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει τις ευχές του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για γρήγορη ανάρρωση.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο Κύπριος Πρέσβης ενημέρωσε την κα Nurberdiyeva για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιπτώσεις που αυτό έχει για τις συνομιλίες στο Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε την κα Nurberdiyeva για τη θέση αρχών που ακολουθεί το Τουρκμενιστάν, το οποίο υποστηρίζει λύση του Κυπριακού βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:10 PM