Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής - 19/03/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο. Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συζήτησαν πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην αφρικανική ήπειρο καθώς και τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να συμβάλει σε αυτό η Κύπρος. Διότι ακριβώς έχουμε τους ίδιους στόχους και τους ίδιους σκοπούς, όχι μόνο την ενίσχυση της ορθοδοξίας στην Αφρική, αλλά και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Από πλευράς του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Υπουργό Εξωτερικών που, όπως είπε, τον δέχθηκε με πολλή αγάπη, και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο ξεκίνημα της υπουργικής προσφοράς του για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε, επίσης, στους απόδημους Κυπρίους της Αφρικής που, όπως είπε, βοηθούν πάρα πολύ το Πατριαρχείο στο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό του έργο τόσο στην Αίγυπτο όσο και στα 54 κράτη της Αφρικής. Φεύγω πιο δυνατός και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο διότι, όπως στο παρελθόν ήρθαν κοντά μας και μας βοήθησαν, το ίδιο συνεχίζεται και τώρα, σημείωσε ο Πατριάρχης. Ευχήθηκε, τέλος, δικαιοσύνη και ειρήνη στην Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:38 PM