Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με το Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου - 20/04/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με το Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Πίττα και αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ειδικότερα η συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Μόρφου για το Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης «Πόλεις της Ειρήνης». Πρόσθεσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τρόπους βελτίωσης του συντονισμού και περαιτέρω ανάπτυξης της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Μόρφου και σε άλλους τομείς. Πρόκειται για ένα Δήμο πολύ δραστήριο στον τομέα της διαφώτισης και το Υπουργείο είναι πάντα στη διάθεση του για να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί, σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις με την αλλαγή της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, ενώ εκφράστηκαν και κάποιες ανησυχίες για τις μέχρι σήμερα τουλάχιστον τοποθετήσεις του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων όσον αφορά το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσης του.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των κατεχόμενων Δήμων πολύ εποικοδομητικές για τις προσπάθειες επίτευξης του κοινού στόχου.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Μόρφου είπε ότι είχαν μια χρήσιμη, εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση για το θέμα της διοργάνωσης από το Δήμο Μόρφου του Παγκόσμιου Συνεδρίου των «Πόλεων της Ειρήνης» τον προσεχή Οκτώβριο. Η φιλοξενία του Συνεδρίου αυτού αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο και ιδιαίτερα για τον κατεχόμενο Δήμο της Μόρφου, σημείωσε ο κ. Πίττας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για τη συμπαράσταση τους στη διοργάνωση του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:57 PM