Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ - 19/07/2013


Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, κ. Γεώργιος Σιακαλλής, επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Σιακαλλής αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ τόσο διμερώς όσο και διεθνώς, και δεσμεύθηκε να εργαστεί για την περαιτέρω ενδυνάμωση και σύσφιξη των σχέσεων αυτών.

Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια έγγραφα του νέου Κύπριου Πρέσβη, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στους μακρούς, ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών, εκφράζοντας την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ στους πολλαπλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος των δυο χωρών.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η διαίρεση της Κύπρου συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα των ΗΠΑ να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για τερματισμό της τραγικής διαίρεσης του νησιού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:09 PM