Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνεχίζεται η στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου - 05/03/2008


Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία με στόχο την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, είπε απόψε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού.


Η κα Μπακογιάννη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν εξαιρετική συνεργασία», και πρόσθεσε ότι «οι δύο Κυβερνήσεις μας θα συνεχίσουν ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό μια στενή και ελπίζω εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία. Οι στόχοι μας είναι κοινοί, τα όνειρα μας είναι κοινά και πιστεύω ότι πρώτα ο Θεός θα καταφέρουμε να δούμε μια Κύπρο, με μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Από πλευράς του ο κ. Κυπριανού είπε ότι «τώρα έχουμε δύσκολες προκλήσεις μπροστά μας, ιδιαίτερα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα». Σημείωσε ότι τη συνάντηση με την κα Μπακογιάννη απασχόλησε το θέμα που θα συζητηθεί μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή. Πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Με την κα Μπακογιάννη θα είμαστε σε συνεχή επαφή για ακόμα πιο στενή συνεργασία, είπε ο κ. Κυπριανού.

Κληθείς να πει κατά πόσο στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των Σκοπίων και οι εξελίξεις στο Κόσοβο, ο κ. Κυπριανού, είπε ότι συζήτησαν «όλα τα ζητήματα που είναι είτε διμερή είτε μεταξύ της μίας χώρας και της ΕΕ».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:13 PM