Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ενημέρωσαν εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ - 28/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης πραγματοποίησαν σήμερα κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την οποία ενημέρωσαν εκπροσώπους ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα δεδομένα που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup.


Βασικές θεματικές της ενημέρωσης αποτέλεσαν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση. Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν και να εξηγήσουν στους δημοσιογράφους τις πρόνοιες του Mνημονίου και τις συνεπακόλουθες διαρθρωτικές αλλαγές που θα υπάρξουν στο τραπεζικό μας σύστημα, ως αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης των δύο μεγάλων τραπεζών.

Οι κ.κ. Κασουλίδης και Λακκοτρύπης τόνισαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποτελεσματική εφαρμογή των προνοιών του Μνημονίου, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας. Επισήμαναν ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας η κυπριακή οικονομία θα επανέλθει σε στέρεες και υγιείς βάσεις.

Οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει ελκυστικό κέντρο επενδύσεων και ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συνεχίζει η Κύπρος να διατηρεί ως επιχειρηματικό κέντρο και τουριστικός προορισμός.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:43:38 PM