Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαλάουι


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Δημοκρατία του Μαλάουι με έδρα την Πρετόρια, Αργυρός Αντωνίου, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της χώρας k Bingu Wa MUTHARIKA στις 29 Οκτωβρίου 2008.


Σε κατ ιδίαν ακρόαση, ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και συζήτησε τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Παράλληλα ο κ. Αντωνίου εξέφρασε προς τον Πρόεδρο του Μαλάουι τις ευχαριστίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του Μαλάουι διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνίου ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο και ειρηνικό αγώνα του κυπριακού λάου για λύση και επανένωση. Ευχήθηκε όπως με την υπάρχουσα πολιτική ωριμότητα που διακρίνει τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, να υπάρξει σύντομα κοινά αποδεκτή και λειτουργική λύση του Κυπριακού για το καλό όλων των πολιτών ανεξάρτητα θρησκείας και καταγωγής.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Μαλάουι εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και γεωργίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:27:22 AM