Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το πλοίο Chariot - 11/01/2012


Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει τα ακόλουθα σχετικά με τον κατάπλου του πλοίου Chariot στη λιμενική περιοχή Λεμεσού:


Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές, χθες 10 Ιανουαρίου, το απόγευμα, ότι αγκυροβόλησε στη λιμενική περιοχή Λεμεσού, το πλοίο Chariot με σκοπό τον εφοδιασμό του με καύσιμα.

Η Κύπρος δεν αποτελούσε προορισμό του πλοίου αλλά αναγκάστηκε να καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Λεμεσού λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Το πλοίο φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών και ανήκει στη ρωσική πλοιοκτήτρια εταιρεία Westberg Ltd (St. Petersburg, Russia).

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Αγίας Πετρούπολης στις 09 Δεκεμβρίου 2011.

Τελωνείο και Λιμενικές αρχές προέβησαν στις νενομισμένες διαδικασίες και έλεγχο των εγγράφων του πλοίου και του φορτίου. Επίσης, προέβηκαν σε εξωτερικό έλεγχο των 4 εμπορευματοκιβωτίων και της ηλεκτρογεννήτριας που βρίσκονται στο αμπάρι του πλοίου. Ο φυσικός έλεγχος του περιεχομένου των εν λόγω εμπορευματοκιβωτίων δεν ήταν εφικτός, λόγω στενότητας χώρου. Διαπιστώθηκε ότι το πλοίο έφερε επικίνδυνο φορτίο, με προορισμό τη Συρία και την Τουρκία.

Οι αρμόδιες Αρχές απαγόρευσαν τον εφοδιασμό με καύσιμα και τον απόπλου του πλοίου από το αγκυροβόλιο Λεμεσού μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμοδίων αρχών, οι πλοιοκτήτες του εν λόγω πλοίου αποφάσισαν να αλλάξουν τον προορισμό του φορτίου. Επιπλέον, λήφθηκαν υπόψη οι Κανονισμοί και Αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν τα περιοριστικά μέτρα σε σχέση με τη κατάσταση στη Συρία. Διαπιστώθηκε ότι δεν παραβιάζονται τα σχετικά περιοριστικά μέτρα της ΕΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω, δρομολογήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και δόθηκε η άδεια εφοδιασμού με καύσιμα και απόπλου του πλοίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:37:13 PM