Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον Καναδικό Κλάδο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου - 17/03/2009


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης με την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καναδικού Κλάδου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου και μέλη του κλάδου που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.


Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός καλωσόρισε στην Κύπρο τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κλάδου και τους ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το πρίσμα του συνεχιζόμενου διαλόγου στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Σταυράκης υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων στην περιουσία τους, στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που είναι η λύση για την οποία εργαζόμαστε.

Ο κ. Σταυράκης τόνισε, επίσης, τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στη συνεργασία με τον Καναδικό Κλάδο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου και την ανάγκη για περαιτέρω σύσφιγξη αυτών των δεσμών, γεγονός που αποδεικνύεται και από την παρούσα επίσκεψη τους στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Καναδική αντιπροσωπεία για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τις προοπτικές ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:33 PM