Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής - 07/05/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Τετάρτη, 8 Μάιου για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.


Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός θα συναντηθείστη Νέα Υόρκη με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. BanKi-Moon, με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου την Παρασκευή, 10 Μαΐου, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. JohnF. Kerry. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο Υπουργών θα βρίσκονται, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, ζητήματα αφοπλισμού, διεθνούς ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θέματα ενέργειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει στις 9 Μαΐου ξεχωριστές συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με μέλη της Γερουσίας και του Αμερικανικού Κογκρέσου, με εκπροσώπους του Ελληνικού Διαβουλίου, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με αντιπροσωπεία των παροικιακών οργανώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Κασουλίδης θα απευθύνει ομιλία σε διάλεξη που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “Brookings Institute” με θέμα “Geopolitics in the Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective”, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 11 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:26 PM