Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε τα καθήκοντα του - 03/03/2008


Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του στη διάρκεια σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, αποχαιρέτησε την απερχόμενη Υπουργό κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, εξαίροντας το επιτυχημένο έργο που επιτέλεσε στο σύντομο διάστημα που υπηρέτησε στο πηδάλιο του Υπουργείου. Ο κ. Ζήνων έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στα ανοίγματα που έκανε η κα Μαρκουλλή προς τις Αραβικές χώρες όσο και στον επιτυχή χειρισμό της στο δύσκολο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

Καλωσορίζοντας τον νέο Υπουργό ο Πρέσβυς κ. Ζήνων επεσήμανε ότι ο Μάρκος Κυπριανού αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο. Αναφέρθηκε στη μακρά θητεία του κ. Κυπριανού στα πολιτικά πράγματα του τόπου σημειώνει ότι οι εμπειρίες του ανεβάζουν κατά πολύ τον πήχη των απαιτήσεων. Τέλος ο κ. Ζήνων διαβεβαίωσε τον νέο Υπουργό ότι το προσωπικό θα σταθεί δίπλα του, με την ίδια αφοσίωση, ζήλο και πατριωτισμό όπως στάθηκαν σε όλους τους προηγούμενους Υπουργούς, ως αρωγοί των προσπαθειών και του αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας και τον τερματισμό της ξένης κατοχής.

Η κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, παραδίδοντας το Υπουργείο, καλωσόρισε τον νέο Υπουργό, ο οποίος όπως ανέφερε, ως ένας διακεκριμένος πολιτικός, θα μπορέσει να φέρει και αλλαγές και τομές, αλλά και ότι καλύτερο στο Υπουργείο. Ο νέος Υπουργός, πρόσθεσε, έχει και ευθύνες ως ο γόνος του πρώτου Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι αναλαμβάνοντας το Υπουργείο αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Κύπρου, θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και θα οδηγήσει το Υπουργείο σε σωστούς δρόμους, αλλά και θα βοηθήσει μαζί με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίλυση του Κυπριακού.

Η κα Μαρκουλλή αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου για τη συνεργασία που είχαν στα 27 χρόνια της διπλωματικής της υπηρεσίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Κυπριανού θα επιτύχει να κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών ακόμη πιο υπερήφανο για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε και ο ίδιος την προσωπική σημασία που έχει γι' αυτόν το γεγονός ότι ο πατέρας του υπήρξε ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Υπουργείου, σημείωσε ότι αναμένει σκληρή δουλειά από όλους παρόλο που οι υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες από τα διαθέσιμα μέσα, και πρόσθεσε «πιστεύω ότι η πίστη μας στο καθήκον βοηθά όλους να αντεπεξέλθουμε με αποτελεσματικό τρόπο και πιστεύω ότι όλοι σας μπορείτε να είστε περήφανοι για τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι σήμερα και που είμαι βέβαιος θα κάνετε και στο μέλλον».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τις εξελίξεις που φαίνεται ότι θα υπάρξουν σύντομα. Παράλληλα πρόσθεσε, θα πρέπει να είμαστε δυναμικοί και ενεργοί μέσα στην ΕΕ.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι θα έχουν την απόλυτη συνεργασία και συμπαράσταση του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μαζί θα δουλέψουμε και θα πετύχουμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον μας».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:14 PM