Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, κύριος Αντώνης Τουμαζής επέδωσε τα διαπιστευτήριά του. Βιεντιάν, 17 Μαϊου 2019


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, κύριος Αντώνης Τουμαζής, επέδωσε στις 17 Μαΐου, τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κύριος Bounnhang Vorachith, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας.

Μετά το πέρας της επίσημης τελετής των διαπιστευτηρίων ακολούθησε διμερής συνάντηση κατά την οποία ο Πρόεδρος του Λάος εξέφρασε τη βούληση να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων της χώρας του με την Κυπριακή Δημοκρατία στους τομείς του τουρισμού, της παιδείας, της οικονομίας και του εμπορίου. Υπογράμμισε δε την πολύ στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο κύριος Τουμαζής αφού διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λάος για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τη διαχρονική στήριξη του Λάος στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στους διεθνείς οργανισμούς και τον διαβεβαίωσε ότι και η Κύπρος επιθυμεί τη σύσφιξη των διμερών της σχέσεων με το Λάος σε όλα τα επίπεδα.

Κατά την παρουσία του στο Λάος, ο Πρέσβης κύριος Αντώνης Τουμαζής είχε επίσης συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κύριο Sengphet Houngboungnuang και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/06/2019 11:19:35 AM