Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στην Κοπεγχάγη - 09/03/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συμμετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο στην Κοπεγχάγη.


Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν μια ανοικτή συζήτηση για τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν την πολιτική της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα, με έμφαση στις θρησκευτικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των γυναικών. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το ενδεχόμενο μελλοντικής αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Τη δεύτερη μέρα, θα διεξαχθεί συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η ΕΕ να προωθήσει την εκδημοκρατικοποίηση σε χώρες που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της, μέσω πολιτικών και οικονομικών πιέσεων αλλά και μέσω διπλωματικής προσέγγισης, με απώτερο στόχο τη μεταφορά των αρχών και αξιών της Ένωσης.

H Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 10.3.2012 το βράδυ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:37:46 PM