Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


To θέμα της μετανάστευσης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - 21/04/2015


Το θέμα της μετανάστευσης βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο, υπό το φως των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στη Μεσόγειο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων μεταναστών.


Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης καλωσόρισε τις προτάσεις που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίες, όπως είπε, μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Αφού επεσήμανε την άμεση ανάγκη όπως η ΕΕ λάβει συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα για πάταξη των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι μακροπρόθεσμα οι προσπάθειες πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης και διακίνησης των παράνομων μεταναστών, προσφέροντας τεχνογνωσία και οικονομική βοήθεια. Ιδιαίτερη σημασία για επίτευξη αυτού του στόχου έχει η πολιτική επίλυση των συγκρούσεων σε χώρες προέλευσης όπως η Λιβύη και η Συρία, κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων σε έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:55 PM