Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τελέστηκε η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου - 15/12/2008


Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και βωβού πόνου πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, η κηδεία του οποίου τελέστηκε, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο, δημοσία δαπάνη.


Στην κηδεία παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Μάριος Καρογιάν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Καραμανλής, η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αρχηγοί ή εκπρόσωποι ελληνικών κομμάτων, βουλευτές, δήμαρχοι, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, Πρέσβεις ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι.

Στην κηδεία αποχαιρετιστήριο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενώ τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ κ. Βάσος Λυσσαρίδης. Μίλησαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Μάριος Καρογιάν, ο πρώην Υπουργός Αμυνας κ. Χριστόδουλος Πασιαρδής εκ μέρους των φίλων και η θυγατέρα του εκλιπόντος κα Αναστασία Παπαδοπούλου.

Κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία φιλαρμονική παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια και στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Το φέρετρο του τέως Προέδρου κάλυπτε η κυπριακή και η ελληνική σημαία και λευκά άνθη. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού αναρτήθηκαν πανό στα οποία αναγράφονταν τα συναισθήματα του λαού που αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα Πρόεδρο όπως «Σε ευγνωμονούμε», «Καλό ταξίδι, Έλληνα. Ο Αδούλωτος Ελληνισμός σε αποχαιρετά» και «Πρόεδρε, σε ευχαριστούμε που μας ξαναέδωσες τη χαμένη αξιοπρέπεια και ελπίδα».

Ακολούθησε η ταφή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κοιμητήριο της Δευτεράς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:06:57 PM