Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας του Γενικού Διευθυντή στην Ιταλία - 03/02/2014


Επίσκεψη εργασίας στην Ρώμη θα πραγματοποιήσει στις 4 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, όπου θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου πολιτικού διαλόγου που υφίσταται μεταξύ των δύο Υπουργείων, εν όψει και της ανάληψης από την Ιταλία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Θα συζητηθούν θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ειδικότερα θέματα που αφορούν την Μεσόγειο, όπως η μετανάστευση, η συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών σε συνάρτηση με την νεοσύστατη άτυπη ομάδα Medgroup, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Κύπρου και της Ισπανίας και σκοπό έχει τον συντονισμό σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος χωρών της Μεσογειακής λεκάνης.


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με την Διπλωματικό Σύμβουλο του Ιταλού Πρωθυπουργού Enrico Letta και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Υπουργού Άμυνας Mario Mauro.

Κατά την παραμονή του στην Ρώμη, ο Γενικός Διευθυντής θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους Ιταλικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:41 PM