Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τατζικιστάν. 20 Νοεμβρίου 2019


Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Τατζικιστάν (παράλληλη διαπίστευση με έδρα τη Μόσχα), κος Ανδρέας Ζήνωνος, επέδωσε στις 20 Νοέμβριου, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στη Dushanbe, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν, κ. Emomali Rahmon.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κος Ζήνωνος διαβίβασε στον Πρόεδρο του Τατζικιστάν τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, καθώς επίσης την επιθυμία της κυπριακής πλευράς για περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τατζικιστάν σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν, σε ομιλία του μετά το πέρας της τελετής, εξήρε τις πολύ φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξή τους σε διάφορους τομείς και ότι προσβλέπει στη συνδρομή της Κύπρου για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρέσβης της Κύπρου είχε επίσης σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Sirodjidin Aslov, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Muzaffar Huseynzoda καθώς επίσης με άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών του Τατζικιστάν, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/11/2019 03:25:14 PM