Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Σχέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 12/02/2016


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες, την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016.


Στο επίκεντρο των εργασιών του ΣΕΥ αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Συρία, την Μολδαβία και την Λευκορωσία, η κλιματική διπλωματία και η υιοθέτηση συμπερασμάτων για την Σομαλία, το Μπουρούντι και τις προτεραιότητες της ΕΕ σε φόρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2016. Στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ Λιβάνου στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, στο οποίο τους Υπουργούς θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Φεβρουαρίου και Μαρτίου και η πρόοδος ως προς την υπογραφή της διαθεσμικής συμφωνίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Υπουργός θα λάβει μέρος σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Λιβανέζου Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία στους Υπουργούς να συζητήσουν τις διμερείς τους σχέσεις, τις σχέσεις του Λιβάνου με την ΕΕ, καθώς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο και τα επόμενα βήματα για τριμερή συνεργασία.

O Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016.
Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:45 PM