Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κερύνειας - 19/02/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμων, Κοινοτήτων, Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού τη χαρακτήρισε εποικοδομητική και χρήσιμη και πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ευρύτερα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και πρακτικά ζητήματα, όπως οι τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων. Συγκεκριμένα, είπε, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της Συντονιστικής Επιτροπής και του Υπουργείου Εξωτερικών στο εξωτερικό και, ιδιαιτέρως, στον τομέα της διαφώτισης, με στόχο να υπάρξει ένας καλύτερος μεταξύ τους συντονισμός.

«Άκουσα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερα και τις δικές μας πρωτοβουλίες ως Υπουργείου και τις δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς και τις σκέψεις που κάνουμε για εκσυγχρονισμό της στρατηγικής διαφώτισης της Κυπριακής Κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Ειδικότερα στο θέμα του Κυπριακού, επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρχει εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύουμε ότι η συμφωνημένη βάση λύσης αποκλείει, με οποιονδήποτε τρόπο, την εφαρμογή αυτών των βασικών ελευθεριών. Αυτή είναι η γραμμή και φιλοσοφία που ακολουθούμε στις διαπραγματεύσεις».

Από πλευράς του, ο Προεδρεύων της Συντονιστικής Επιτροπής Κερύνειας Δήμαρχος Λαπήθου κ. Άθως Ελευθερίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι έλαβαν εκτενή ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τους δόθηκε και η δυνατότητα να εκθέσουν αναλυτικά τις απόψεις τους επί του Κυπριακού. «Η θέση της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμων, Κοινοτήτων, Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας είναι ξεκάθαρη: διεκδικούμε, απαιτούμε, αγωνιζόμαστε για μια λύση δίκαιη που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα διασφαλίζει το δικαίωμα της επιστροφής στα σπίτια και στις περιουσίες μας σε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς εποίκους, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές μας ελευθερίες», τόνισε. Πρόσθεσε ότι αυτός είναι ένας κοινός στόχος και ότι έχουν θέσει τους εαυτούς τους στη διάθεση και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, όσον αφορά στον τομέα της διαφώτισης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:54 PM