Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Έκθεση Φωτογραφίας "Η Ναυτική Παράδοση της Κύπρο" στην πόλη Πόρτο στη Πορτογαλία


Από τις 23 Ιανουαρίου 2019 έως 15 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήται έκθεση φωτογραφίας του Γ.Τ.Π., με θέμα: «Η Ναυτική Παράδοση της Κύπρου», στην πόλη του Πόρτο στη Πορτογαλία, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Πόρτο.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, την έκθεση εγκαινίασαν ο Δήμαρχος του Πόρτο Sr. Rui Moreira, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πορτογαλία κύριος Ανδρέας Ιγνατίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και ναυτικές αρχές της πόλης, μέλη του προξενικού σώματος του Πόρτο, καθώς και αρκετός κόσμος.

«Η ναυτική παράδοση της Κύπρου από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, δίνει το όνομα σε αυτό το ¨συναρπαστικό ταξίδι¨, που αφηγείται την ιστορία της Κύπρου και της ναυτιλίας της. Η ναυτική παράδοση και η θάλασσα συνδέουν την Κύπρο και την Πορτογαλία», όπως ανέφερε ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Ανδρέα Ιγνατίου.

Ο δήμαρχος Sr, Rui Moreira, τόνισε ότι, η Πορτογαλία και η Κύπρος είναι γεωγραφικά δύο άκρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά έχουν πολλούς παράγοντες εγγύτητας. Και υπερασπίστηκε ότι «η Ευρώπη θα είναι μεγάλη όσο γνωρίζει πώς να ζει καλά με τις διαφορές της».

Με αυτό το πνεύμα της αλληλεγγύης των λαών εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, πραγματοποιείτε η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πορτογάλου πρωθυπουργού στην Κύπρο τις επόμενες μέρες (28-29 Ιανουαρίου 2019).

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση στην Αίθουσα εκθέσεων (ισόγειο), στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πόρτο έως την Παρασκευή, 15/02/2019 μεταξύ 10 π.μ. και 17.30.Τελευταία Ενημέρωση στις: 28/01/2019 11:59:43 AM