Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας - 17/10/2015


Η Κίνα επανέλαβε τις θέσεις της για εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Zhang Yesui, στο Πεκίνο.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Πεκίνο, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκεί επίσκεψή του, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είχα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση μεταξύ της Κυριακής Δημοκρατίας και της Κίνας αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για περαιτέρω ενδυνάμωση τους.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι ευρω-κινεζικές σχέσεις, εκφράσαμε τη στήριξή μας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για μια σειρά από κοινές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σε επίπεδο κορυφής ΕΕ – Κίνας και στη συνέχεια μιλήσαμε για τον παγκόσμιο ρόλο της Κίνας σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, στην προσπάθεια σταθερότητας και ειρήνης σε όλο τον κόσμο, για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΗΕ αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα στην περιοχή μας και τη συμβολή της Κίνας ως Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τέλος εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας για τη σταθερή θέση αρχών της Κίνας που ακολουθεί η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το κυπριακό πρόβλημα και ενημερώσαμε για το πού βρίσκεται (το Κυπριακό)».

Ερωτηθείς ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κίνα εξέφρασε ικανοποίηση «διότι προχωρούν διαπραγματεύσεις για επίλυση Κυπριακού», προσθέτοντας ότι οι θέσεις της Κίνας «στηρίζονται σε σημαντικές αρχές όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας», θέσεις τις οποίες επανέλαβαν.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:00 PM