Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με Αμερικανούς αξιωματούχους - 17/02/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Αμερικανό Γερουσιαστή του Ιλινόις κ. Richard Durbin και τον πολιτειακό Υπουργό Οικονομικών του Ιλινόις κ. Αλέξη Γιαννούλια.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι με τον Αμερικανό Γερουσιαστή έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ένα θέμα που ενδιαφέρει τον κ. Durbin και για το οποίο είναι ενήμερος και έχει επιδείξει δραστηριότητα στο πλαίσιο της Γερουσίας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι είναι σαφές πως η επίσκεψη του κ. Durbin δεν αποτελεί επίσημη αποστολή με την έννοια εκπροσώπησης της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε ότι στη συνάντηση τους δόθηκε, επίσης, η ευκαιρία να συζητήσουν παρεμφερή θέματα, τα οποία χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ, όπως θέματα που αφορούν την Τουρκία και την ενταξιακή της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. «Μιλήσαμε και για διμερή ζητήματα και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε, ακόμη περισσότερο, τη συνεργασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του κ. Durbin ότι θα μεταφέρει όσα αποκομίσει από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι λογικό ότι ο Γερουσιαστής, δεδομένων των σχέσεων που έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα τον ενημερώσει, αλλά ο ίδιος θα κρίνει ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:08 PM