Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
- 21/03/2010Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες αύριο Δευτέρα.


Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ασχοληθεί με την κατάσταση στην Αϊτή, στη Χιλή και στο Αφγανιστάν καθώς και με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που αφορούν στην Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα γίνει η προετοιμασία του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαρτίου. Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι η νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη (Europe 2020) και η συνέχεια της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή.

Ο κ. Κυπριανού θα παρακαθίσει, επίσης, στο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.

Στο περιθώριο των Συμβουλίων, ο κ. Κυπριανού θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας Βαρώνη Catherine Ashton, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Martin Schulz και τον Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Joseph Daul. Προγραμματίζεται, επίσης, συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Stefan Fόle.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:08 PM