Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γουϊνέα Μπισσάου - 21/05/2008


Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γουϊνέα Μπισσάου Πρέσβης κ. Alfredo Lopes Cabral υπέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη έγγραφο σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γουϊνέα Μπισσάου.


Οι δύο Πρέσβεις εξέφρασαν τη χαρά τους που με τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τίθεται σε λειτουργία η διαδικασία για την ενίσχυση των σχέσεων και των φιλικών δεσμών των δύο χωρών.

Σε κοινό ανακοινωθέν των δύο χωρών εκφράζεται η επιθυμία των δύο Κυβερνήσεων να εργαστούν για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της φιλίας και συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό και σύμφωνα με τις αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Εκφράζεται, επίσης, η αμοιβαία πεποίθηση ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα και των δύο κρατών και ότι θα βοηθήσει στην εμπέδωση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας καθώς επίσης και στην ειρηνική συνύπαρξη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:09:55 PM