Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος του Ισραήλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της - 06/08/2015


H νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κράτος του Ισραήλ κα Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου επέδωσε σήμερα, 6 Αυγούστου 2015, τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin.


Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, στα Ιεροσόλυμα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ και βαθειά ριζωμένων δεσμών λόγω γεωγραφίας και ιστορίας.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ ανάφερε ότι οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Λευκωσία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελούν απόδειξη της στενής συνεργασίας και φιλίας που συνδέει τις δύο γειτονικές χώρες που αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας και ότι η συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η ενέργεια, θα συντείνει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Η Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, στην αντιφώνησή της, μετέφερε τους χαιρετισμούς και την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ, για να επισκεφθεί την Κύπρο και τόνισε τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, που ανάμεσα σε άλλα μοιράζονται κοινά θαλάσσια σύνορα, με στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπενθυμίζοντας το πέρασμα χιλιάδων Εβραίων επιζώντων του ολοκαυτώματος από την Κύπρο που δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Επίσης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις επί της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο και εξέφρασε ευγνωμοσύνη, εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ, για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που δόθηκε από την κυπριακή κοινωνία στους Εβραίους επιζώντες του ολοκαυτώματος.

Η κα Σιάμπου ανάφερε ότι το κοινό όραμα για περιφερειακή συνεργασία για την διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και της αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών αποτελούν εχέγγυο για την συνέχιση της αξιόπιστης εταιρικής σχέσης Κύπρου-Ισραήλ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:10 PM